Pieczywo bez konserwantów
W naszej piekarni znajdziesz świeże pieczywo bez konserwantów, które powstaje na naturalnym zakwasie. W ofercie dostępne jest między innymi chleb:
- słonecznikowy,
- mieszany,
- żytni,
- graham,
- na maślance z kminkiem zakopiański,
- orkiszowy,
- wieloziarnisty (zawierający całe ziarna prosa, słonecznika i siemienia lnianego),
- dla diabetyków.
Ponadto przygotowujemy różne rodzaje bułek, w tym: pszenne, grahamki, z ziarnami, rogale i precle. Od poniedziałku do soboty znajdziesz u nas także słodkie wypieki takie jak pączki, chałki i drożdżówki oraz kołacze nadziewane serem, makiem lub marmoladą.
Chleb Ig dla diabetyków
Osoby cierpiące na cukrzycę muszą szczególnie dbać o swoją dietę. Wychodząc naprzeciw ich potrzebom, oferujemy chleb Ig dla diabetyków. Jest to wieloziarniste pieczywo z pestkami dyni, słonecznika, siemieniem lnianymi i płatkami owsianymi. Co więcej, nie zawiera on dodatkowych substancji słodzących i jest doskonałym źródłem błonnika. Naturalne cukry pochodzące z tego produktu rozkładają i wchłaniają się w organizmie stosunkowo wolno, więc nie ma ryzyka nagłego podwyższenia poziomu glukozy we krwi. Chleb dla diabetyków ma niski indeks glikemiczny, jest lekkostrawny i bardzo smaczny.