Pieczywo bez konserwantów

Okrągły chleb

W naszej piekarni znajdziesz świeże pieczywo bez konserwantów, które powstaje na naturalnym zakwasie. W ofercie dostępne jest między innymi chleb: 

  • słonecznikowy,
  • mieszany,
  • żytni,
  • graham,
  • na maślance z kminkiem zakopiański,
  • orkiszowy,
  • wieloziarnisty (zawierający całe ziarna prosa, słonecznika i siemienia lnianego),
  • dla diabetyków.

Ponadto przygotowujemy różne rodzaje bułek, w tym: pszenne, grahamki, z ziarnami, rogale i precle. Od poniedziałku do soboty znajdziesz u nas także słodkie wypieki takie jak pączki, chałki i drożdżówki oraz kołacze nadziewane serem, makiem lub marmoladą. 

 

Chleb Ig dla diabetyków

Osoby cierpiące na cukrzycę muszą szczególnie dbać o swoją dietę. Wychodząc naprzeciw ich potrzebom, oferujemy chleb Ig dla diabetyków. Jest to wieloziarniste pieczywo z pestkami dyni, słonecznika, siemieniem lnianymi i płatkami owsianymi. Co więcej, nie zawiera on dodatkowych substancji słodzących i jest doskonałym źródłem błonnika. Naturalne cukry pochodzące z tego produktu rozkładają i wchłaniają się w organizmie stosunkowo wolno, więc nie ma ryzyka nagłego podwyższenia poziomu glukozy we krwi. Chleb dla diabetyków ma niski indeks glikemiczny, jest lekkostrawny i bardzo smaczny.